В неделя облачността ще е значителна. От северозапад ще започнат

...
 В неделя облачността ще е значителна. От северозапад ще започнат
Коментари Харесай

Облаци и дъжд в неделя

 

В неделя облачността ще е забележителна. От северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет и крайните югоизточни региони, там ще са съпроводени и с гръмотевици. По-значителни количества ще има тук-там в Източна България.Тази нощ в западната половина от Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, след обяд в югоизточните региони ще е от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух. Привечер и през нощта против понеделник, с продължаващото захлаждане, дъждът в източната част на Дунавската низина, Лудогорието и планинските региони ще минава в сняг, там ще се образува тънка снежна завивка и ще има условия за виелици и навявания. От северозапад преваляванията ще стопират. Температурите ще са с дребен дневен ход – от 3°-4° в северозападните до към 20° в югоизточните региони, където преди обяд ще продължи да духа мощен югозападен вятър.

Над планините ще бъде облачно с превалявания най-вече от сняг, под 1800 метра от дъжд, само че и там до края на деня дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. С него ще нахлува леден въздух и след обяд температури доста ще се намалят. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 4°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно и след обяд ще завали дъжд, който през нощта против понеделник на обособени места ще се примесва със сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури: 14°-20°. Температурата на морската вода е към 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР